ficsak banner

Címkék:  #ficsak  #királynóra  #ringató


Anyák napján együtt énekeltünk a Ringatóval


Anyák napján együtt énekeltünk a Ringatóval


2018-05-06 05:49:13


Egyesületünk, a FICSAK és a  Ringató – országos zenei nevelési program – közös éneklésre hívta a kisgyermekes családokat, május 5-én, a MOM Kulturális Központban tartott anyák napi rendezvényen.

Nagy örömünkre több száz család válasszon minket szombat délelőtti programjául. 

 

Ma Magyarországon családban élni jó!


A visszajelzések alapján pedig rá is szolgáltunk a megelőlegezett bizalomra, hiszen a hangulat remek volt! A programot az Oszkár-díjas  SoulAir Kamarakórus nyitotta, majd  egyesületünk alapítója, Király Nóra köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy az édesanyák a családok fő mozgatórugói, alappillérei, és elmondta azt is, hogy ötgyermekes édesanyaként is örömmel tapasztalja, hogy a kormányzati intézkedések középpontjában a családok állnak. Ezek közül a legfontosabbak, hogy bővül a családi adókedvezményre jogosultak köre, valamint az adókedvezmény összege, de a kormány segíti a jelzáloghiteleseket és azokat is, akik diákhitelt vettek fel. 

 Említette azt a jó hírt is, hogy egy európai uniós pályázat segítségével az országban 71 helyen nyílik család- és karrierpont, ahol elsősorban a kisgyermekes édesanyák munkába való visszatérését segítik, megkönnyítve a munka és a család összeegyeztetését. E pályázatban 11 vidéki helyszínen a FICSAK is részt vesz. 

 

Megtisztelte rendezvényünket Gulyás Gergely a XII. kerület országgyűlési képviselője, aki szintén köszöntötte a családokat.

Képviselő úr elmondta, hogy a kormányzat eddig is igyekezett megteremteni a gyermekvállalást támogató feltételeket, és a következő időszaknak is ez az egyik legfontosabb feladata.

„A politikának kötelessége minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy aki gyermeket szeretne vállalni, megtehesse ezt, mivel a család a magyar társadalomban az egyik legfontosabb alapegység – emelte ki és hozzátette:  a tudomány álláspontja egységes abban, hogy az első néhány év mindenki életében meghatározó, ezeket az éveket senki sem tudja úgy befolyásolni, mint az édesanyák.” – tette hozzá Képviselő úr. 


Sokszínű családi program, ajándékokkal


A köszöntők után a Ringató zenepedagógusai – Gróh Ilona vezetésével – a tőlük megszokott, dinamikus, fülbemászó, hangszerrel kísért dalokkal szórakoztatták a közönséget, akik együtt énekeltek és „ringatóztak”.


A vidám, közös foglalkozás mellett a gyerekeket és a szülőket LEGO játékszoba a nagyobbaknak, könyves mesesarok, családi fotósarok, optikai szűrőbusz, babahordozási tanácsadás, könyv- és játékvásár, kézműves foglalkozások, ékszerkollekció, főleg gyermekszerzők tollából származó meséket összegyűjtő könyv és sok-sok apró ajándék várta. 


Folytatjuk a családokért!


A nap folyamán a személyes elismerések mellett sok-sok köszönő e-mail-t és Facebook üzenetet kaptunk, aminek természetesen nagyon örültünk és mindez arra sarkalljaa csapatunkat, hogy a jövőben még több családos rendezvényt szervezzünk.

Kérjük, kísérjék figyelemmel a FICSAK Facebook oldalát, amelyen folyamatosan tájékoztatást adunk a soron következő programunkról, vagy családokat érintő kezdeményezésünkről!Megosztom:kövess minket!
anyák napja 2018

címkék

#27.bálványosiszabadegyetem #adókedvezmények #advent #adventivásár #aerobic #anőipéldaképek #anya #anyáknapikisfilm #anyáknapja #anyaság #anyatej #anyatejestápláláshete #anyuka #auguszt #auguszt-aratóauguszta #augusztpavilon #baba-mamapad #béresalexandra #blogírás #brüsszel #cirkusz #család #családbarát #családok" #családokéve #családoknemzetközinapja #családpolitika #családpolitikai #családszervezeteki.adventijótékonyságivására #családtámogatások #csepelifittnap #csepelipolgármester #csok #daganat #dédi #dukászhanga #dunakeszi #dzsungelpark #édesanya #egészség #egészségesautomaták #egészségpart #együtt #együttarákellen #életmódváltás #esküvő #európa #európaiértékek #farkasháziréka #fejérdyzsófia #fiatalcsaládok #fiatalcsaládosokklubja #fiatalházasok #fiatalokésaházasság #ficsak #ficsak-emmiegyüttműködés #ficsakkonferencia #film #foglalkoztatás #fotópályázat #futóverseny #gálkinga #gazdagrét #gazdaságibevándorló #generáció #generációkköztiegyüttműködés #gyerek #gyermek #gyermekvállalás #gyet #gyutaicsaba #hagyomány #hagyománytteremtünk #hajrámagyarok #háromkirályfiháromkirálylánymozgalom #házasság #házassághete #házasságkötés #házimunka #hellóanyu #herczeghanita #hollikistván #illegálisbevándorlás #illegálisbevándorlók #internet #iskola #iskolaibüfék #jégmajális #jegyescsomag #jótékonykodás #jótékonyösszefogás #jótékonyságiadventivásár #jótékonyságivásár #kállósemjén #karrier #kényszerbetelepítés #kézművesajándékok #kikapcsolódás #királynóra #kisfilmbemutató #kismama #konferencia #koraszülött #kvótadiktátum #laktáció #lázárchef #magyarcsaládok #megelőzés #menekült #menekültek #mesésegészségmeseírópályázat #mézeskalács #miesküvőnk #migráció #migráns #migránshelyzetnőiszemmel #minőségibüfék #munka-magánéletösszehangolása #nagycsaládosokországosegyesülete #nagydurranás #nagymama #nagypapa #nagyszülő #nagyszülőkvilágnapja #neonatológus #népszavazás #nő #noe #nőilélekférfiszemmel #nőiszem #nők #nőkmagyarországért #nőkmagyarországértdíj #nőközpont #nőnap #normafa #novákkatalin #november26 #nyeremény #nyíregyháza #október2 #Ónodi-szűcszoltán #örökhűség #Őrzőkalapítvány #összefogás #parlament #pellermariann #petárda #rákellenesvilágnap #rákszűrés #regisztráció #rendezvény #rétváribence #ringató #segítőösszefogás #sétaacsaládokszaabdságáért #sétaacsaládokszabadságáért #sikotakrisztina #slachtamargit #slachtamargitdíj #sport #sportnap #sportostavasz #szavazznemmel #szeretet #szilveszter #szoptatás #szoptatásvilágnapja #szoptatóanya #szülőkháza #szurkolás #szurkoljunk #tagszervezetcsaládéskarrierpont #tavaszköszöntő #téliolimpia #tiltólistástermékek #tüntetés #tusnádfürdő #tűzoltóutcaigyermekklinika #ugronzsolna #ünnep #ünnepvédők #üzenőfal #várkertbazár #védőnő #videó #vigyázzmagadra #vitályoseszter #vörösmartytér


Hírekhasznos linkek:


perceval CMS »