ficsak banner

Címkék:  #jegyescsomag  #kiralynora


Egy éves lett a jegyescsomag


2018-02-19 08:48:11


Éppen ma egy éve, hogy nagy sajtónyilvánosság előtt mutattuk be a házasság előtt álló fiataloknak szánt termékünket, a Jegyescsomagot.
Az esemény megnyitásakor elmondtam, hogy Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) egyik fő célkitűzése a fiatalok megszólítása, a családalapítás szépségeinek hangsúlyozása, természetesen a realitásokról való gyakorlati tájékoztatás mellett.

Hiszünk abban, hogy az egymás melletti elköteleződés valódi érték, ami a családos lét előszobája. A hagyományos családi értékek tiszteletét különösen fontos hangsúlyoznunk a mai, változó világunkban. 

Ennek szellemében állítottuk össze a Jegyescsomagunkat, amelynek tartalma az EMMI tájékoztatója a családi támogatások rendszeréről, a Jövőnk könyve című kiadvány, amelyet egy pszichológus házaspár, Baktay Zelka és Baktay Miklós írt, többfunkciós vendégkönyv, hogy a sablonos mondatok helyett egy életre szóló ajándékkal legyen gazdagabb az ifjú pár,  esküvői munkafüzet és egy exkluzív gyűrűtartó párna – hogy örök emléket adhassunk.


Bővül a Jegyescsomag tartalma


Az elegáns díszdobozzal mára szerte az országban egyre több önkormányzat ajándékozza meg a jegyespárokat, így nagy örömünkre egyre több fiatalhoz jut el az üzenetünk, miszerint családban élni jó. 

Ma azt az örömhírt is bejelenthettem, hogy újabb elemmel bővül a csomag. A közelmúltban elkészült „párkapcsolati tesztfüzet” a párok egymásra hangolódását, egymás megismerését segíti.

A házasság nem ment ki a divatból, Magyarországon ma a reneszánszát éli, a fiatalok bátrabban mernek tervezni, kiszámíthatóbbnak, biztonságosabbnak érzik a jövőjüket - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára, aki arra is emlékeztetett, hogy míg 2002 és 2010 között drámaian, 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig 2010-ről 2016-ra 46 százalékkal emelkedett. 


A házassági adókedvezmény már két évig jár a fiataloknak


Ezzel párhuzamosan csökkent a válások száma, ez pedig azt jelzi, hogy a házasságok egyre stabilabbak, kevésbé esnek szét, mint korábban.


Közölte, több friss felmérés is azt igazolja, hogy a fiatalok házasságban, családban, gyerekekkel képzelik el a jövőjüket. A kormánynak ezért is feladata, hogy kiemelten támogassa a családokat, különösen idén, a családok évében – fűzte hozzá.


Az államtitkár a fiatal párokat érintő kormányzati intézkedések közül kiemelte a 2015-ben bevezetett házassági adókedvezményt, amelyre eddig 4,8 milliárd forintot fordítottak. Hozzátette: azóta módosították a havi nettó 5 ezer forintos kedvezményt, így az már két évig jár a fiatal házasoknak. Ez az összesen 120 ezer forintos “nászajándék” a gyermekvállalás idejétől függetlenül jár a házasságkötést követő naptól a pároknak.


Az adókedvezményt a munkáltatójuknál igényelhetik azok a fiatalok, akik közül legalább az egyiknek ez az első házassága – mondta. Kitért arra, hogy a kormány a családtámogatások mindegyikét megőrzi, illetve tovább bővíti. Az államtitkár, aki egyúttal a Fidesz alelnöke, azt mondta, ha bizalmat kapnak az áprilisi országgyűlési választáson, akkor a következő évek is a családok évei lesznek.


A jegyesség érték 


Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy bár a jegyesség, a házasság alapvetően két emberről szól, a települések közösségi ünneppé is tehetik, ahogy ennek korábban hagyományai voltak.

A képviselő szerint a Jegyescsomag annak a szimbóluma, hogy az önkormányzat vezetése és a civil szervezetek értéknek tartják a jegyességet, a házasságot és segíteni akarják a párokat.

Ajándék a fiatal párnak


Csepelen már egy éve minden, házassági szándékát bejelentő fiatalt megajándékoznak egy Jegyescsomaggal, emlékeztetett Csepel polgármestere, Borbély Lénárd, aki büszkén mondta el, hogy a kezdeményezés a csepeli önkormányzaton keresztül indult. A XXI. kerületi vezető azt is hangoztatta, minden egyes önkormányzati döntésük a csepeli családokról és gyerekekről szól. Példaként említett egy helyi óvodaépítést, egy rövidesen megkezdődő bölcsődefejlesztést, valamint az újszülötteknek, illetve a szüleiknek szóló babacsomagot.

A rendezvényen jelen volt egy ifjú jegyespár is, akik a sajtó nyilvánossága előtt vehették át Polgármester úrtól a Jegyescsomagot.

Ezek után megköszöntem a Jövőnk könyve íróinak, a Baktay házaspárnak és az ötletgazdának, Pásztorné Juhász Eszternek, a sok-sok munkát és ötletet, amellyel gazdagították a ma "felköszöntött" termékünket, majd ünneplésre hívtuk a jelenlévőket, megszegve a Jegyescsomagot formázó, különleges és finom tortát.

Remélem, hogy még nagyon sok ilyen boldog születésnapot ünneplünk a jövőben együtt!


Megosztom:kövess minket!
anyák napja 2018

címkék

#27.bálványosiszabadegyetem #adókedvezmények #advent #adventivásár #aerobic #anőipéldaképek #anya #anyáknapikisfilm #anyáknapja #anyaság #anyatej #anyatejestápláláshete #anyuka #auguszt #auguszt-aratóauguszta #augusztpavilon #baba-mamapad #béresalexandra #blogírás #brüsszel #cirkusz #család #családbarát #családok" #családokéve #családoknemzetközinapja #családpolitika #családpolitikai #családszervezeteki.adventijótékonyságivására #családtámogatások #csepelifittnap #csepelipolgármester #csok #daganat #dédi #dukászhanga #dunakeszi #dzsungelpark #édesanya #egészség #egészségesautomaták #egészségpart #együtt #együttarákellen #életmódváltás #esküvő #európa #európaiértékek #farkasháziréka #fejérdyzsófia #fiatalcsaládok #fiatalcsaládosokklubja #fiatalházasok #fiatalokésaházasság #ficsak #ficsak-emmiegyüttműködés #ficsakkonferencia #film #foglalkoztatás #fotópályázat #futóverseny #gálkinga #gazdagrét #gazdaságibevándorló #generáció #generációkköztiegyüttműködés #gyerek #gyermek #gyermekvállalás #gyet #gyutaicsaba #hagyomány #hagyománytteremtünk #hajrámagyarok #háromkirályfiháromkirálylánymozgalom #házasság #házassághete #házasságkötés #házimunka #hellóanyu #herczeghanita #hollikistván #illegálisbevándorlás #illegálisbevándorlók #internet #iskola #iskolaibüfék #jégmajális #jegyescsomag #jótékonykodás #jótékonyösszefogás #jótékonyságiadventivásár #jótékonyságivásár #kállósemjén #karrier #kényszerbetelepítés #kézművesajándékok #kikapcsolódás #királynóra #kisfilmbemutató #kismama #konferencia #koraszülött #kvótadiktátum #laktáció #lázárchef #magyarcsaládok #megelőzés #menekült #menekültek #mesésegészségmeseírópályázat #mézeskalács #miesküvőnk #migráció #migráns #migránshelyzetnőiszemmel #minőségibüfék #munka-magánéletösszehangolása #nagycsaládosokországosegyesülete #nagydurranás #nagymama #nagypapa #nagyszülő #nagyszülőkvilágnapja #neonatológus #népszavazás #nő #noe #nőilélekférfiszemmel #nőiszem #nők #nőkmagyarországért #nőkmagyarországértdíj #nőközpont #nőnap #normafa #novákkatalin #november26 #nyeremény #nyíregyháza #október2 #Ónodi-szűcszoltán #örökhűség #Őrzőkalapítvány #összefogás #parlament #pellermariann #petárda #rákellenesvilágnap #rákszűrés #regisztráció #rendezvény #rétváribence #ringató #segítőösszefogás #sétaacsaládokszaabdságáért #sétaacsaládokszabadságáért #sikotakrisztina #slachtamargit #slachtamargitdíj #sport #sportnap #sportostavasz #szavazznemmel #szeretet #szilveszter #szoptatás #szoptatásvilágnapja #szoptatóanya #szülőkháza #szurkolás #szurkoljunk #tagszervezetcsaládéskarrierpont #tavaszköszöntő #téliolimpia #tiltólistástermékek #tüntetés #tusnádfürdő #tűzoltóutcaigyermekklinika #ugronzsolna #ünnep #ünnepvédők #üzenőfal #várkertbazár #védőnő #videó #vigyázzmagadra #vitályoseszter #vörösmartytér


Hírekhasznos linkek:


perceval CMS »