ficsak banner

Családszervezetek I. Adventi Vására


Adventi vásár - 2016. november 26.

"Volt egy álmunk, amit valóra váltunk"

Kedves Látogató!
Király Nóra vagyok, Újbuda alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. Régóta dédelgetett álmom válik valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával idén megszervezhetjük a Családszervezetek I. adventi jótékonysági vásárát. Már nyáron megkerestük a lehetséges társszervezőket az ötlettel, és hatalmas öröm volt számunkra, hogy szinte kivétel nélkül mindenki csatlakozott a felhívásunkhoz. Hasonlóak az ügyek, melyekért küzdünk nap, mint nap, ki-ki a maga területén, de, ha összefogunk, „egységben az erő” alapon, akkor lehet csak látni igazán, milyen erők is rejlenek valójában ebben a társadalmi szegmensben. Az alapgondolatunk az volt, hogy a szervezetek képviselői készítsenek karácsonyi portékákat, melyeket saját standjukon árusítanak majd a vásárban, a teljes bevételt pedig a leukémiás és daganatos gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítvány javára fogjuk felajánlani. Az idő előrehaladtával szépen bővült a csatlakozó civilszervezetek száma, sikerült az ügy mellé állítanunk fő támogatóként a Várkert Bazárt, amely a helyszínt biztosítja, és hatalmas megtiszteltetés, hogy a fővédnökséget elvállalta Herczegh Anita asszony, Áder János köztársasági elnök úr felesége.

Kezdeti lelkesedésünknek plusz löketet adott, hogy a vásár mellé polgármesterek, államtitkárok, neves közéleti személyiségek is odaálltak.

A kezdetektől kiemelt szempont volt számunkra, hogy „családbarát” rendezvényt szervezzünk. Igyekeztünk minden apróságra odafigyelni, ami kényelmesebbé teheti a kisgyermekekkel érkező szülők időtöltését a vásári forgatagban. A fellépők kiválasztásánál is ügyeltünk arra, hogy az egész család számára értékes és tartalmas programmal tudjunk szolgálni.

Az árusító civilszervezetek képviselői hónapokon át kézműveskednek, készítik a lekvárokat, a mécses tartókat, sütik a mézeskalácsokat, gyűjtik az adventi koszorúk díszeit, azért, hogy a vásárba látogatók a portékák minél szélesebb választékából tudjanak válogatni karácsonyra.

Örömmel tettük, hisz nemes a cél, amiért fáradozunk: ha egy kicsit is hozzá tudunk járulni a Tűzoltó utcai gyermekklinika kis hőseinek gyógyulásához, megérte!

Köszönjük, ha eljön a vásárba, és segít itthon is hagyományt teremteni a jótékonykodás ezen formájának!

Találkozzunk november 26-án 9 órától a Várkert Bazárban!

Programok


9.00 - Kapunyitás

Színpadi programok

9.00 Újbudai Junior Ki Mit Tud nyerteseinek fellépése (ének, vers és próza kategóriában)

9.15 Újbudai Babszem Táncegyüttes előadása

10.00 Megnyitó, Köszöntő beszédek:

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, a vásár megálmodója
Novák Katalin, az EMMI család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára
Vitályos Eszter, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár
Tuzson Bence, Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár
prof. dr. Szabó András , a Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatója Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke
Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezetője igazgatója

10.30 Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertje

11.10 RINGATÓ foglalkozás: közös éneklés, mondókázás

12.00 Szervezők köszönetnyilvánítása

Dukász Hanga, Őrzők Alapítvány alelnöke
Regős Judit
, a Szülők Háza Alapítvány szakmai vezetője
Bábiné Szottfried Gabriella, Védőnői Tagozat vezetője
Batthyany-Schmidt Margó
, Magyar Női Unió elnöke
Kamondi Zsuzsanna
, MESEKŐ Alapítvány Intézményvezető helyettese
Frivaldszky Edit, Emberi Méltóság Központ Anya, Apa, Gyerekek európai polgári kezdeményezés
Révész Melinda
, Otthon Segítünk alapítvány


12.30
A Petőfi Musical Stúdió növendékeinek előadása

13.00 Mesés Egészség Meseíró pályázat eredményhirdetése

Záró gondolat: Király Nóra, a FICSAK alapítója, a vásár megálmodója

moderátor: Ugron Zsolna, a Várkert Bazár háziasszonya


Kísérő programok

LogiKaLand : az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány szervezésében játékos vetélkedővel, logikai feladványokkal várjuk a 3-10 éves gyerekeket a vásár ideje alatt.

Kézműves foglalkozásJótékonysági Adventi Vásár
Technikai információk
2016. november 26.


RENDEZVÉNY HELYSZÍNE: Várkert Bazár, Multifunkcionális rendezvényterem aulája. Cím: Budapest, Ybl Miklós tér 4, 1013


RUHATÁR:
Az aula bejáratával szemben, a rendezvény helyszínén jobbra és balra is lesz lehetőség elhelyezni a kabátokat.


BABAKOCSI TÁROLÁS:
a jobb bejáratnál rögtön balra található egy kisebb terem, ahol van hely a kocsik tárolására.


BABA-MAMA SZOBA:
Alapvetően szoptatásra, pelenkázásra az emeleten. Felirat fogja jelezni. Pelenkázót a földszinten is elhelyezünk a bejárattól jobb kézre eső Játszósarok közelében lévő ruhatár melletti mosdóknál,


LOGIKALAND:  
Ügyességi vetélkedő 3-10 éves  gyermekeknek. Bejárattól jobbra elhelyezkedő (babakocsi tárolóval szemben található) változó belmagasságú, részben boltozott terű teremben. Otthon Segítünk Alapítvány szervezésében. Falra nagyon kell vigyázni, mert műemlék!


JÁTSZÓSAROK
: Kisgyermekeknek. Jobb oldali ruhatár mellett, az aulában elhelyezkedő sarokrész a Szülők Háza Alapítvány szervezésében. Így közel lesz a pelenkázó  Falra itt is vigyázni kell!


FIZETÉS
: Az Adventi Vásár hivatalos fizetőeszköze az ADVENTI-PETÁK. 1 forint=1 peták. A két bejárat között felállított pultoknál lehet majd váltani 500, 1 000, 2 000, 5 000, 10 000 címletekben.


BÜFÉ
: Lesz fizetős büfé, melyet a Katlan Tóni Catering cég szolgáltat az egész rendezvény ideje alatt.


Megközelítés


Megközelítés tömegközlekedéssel

A Várkert Bazár megközelítése a 16-os autóbusszal:
A 16-os autóbusz a Deák Ferenc tér és a Széll Kálmán tér között közlekedik a Budai Várnegyeden keresztül. Az autóbusz Clark Ádám téri megállójától néhány perc sétával elérhető a Várkert Bazár.


A Várkert Bazár megközelítése a Déli Pályaudvar felől:
M2-es metróval 2 megálló a Batthyány térig, majd 19-es vagy 41-es villamossal a Várkert Bazár megállóig.


A Várkert Bazár megközelítése a Keleti Pályaudvar felől:
M2-es metróval 5 megálló a Batthyány térig, majd 19-es vagy 41-es villamossal a Várkert Bazár megállóig.


A Várkert Bazár megközelítése a Nyugati Pályaudvar felől:
M3-as metróval 2 megálló a Deák Ferenc térig, majd 105-ös busszal 3 megálló a Clark Ádám térig. A tértől 1-2 perc sétával jut el a bejáratig.


A Várkert Bazár megközelítése a kelenföldi vasútállomástól villamossal:

19-es villamossal a Várkert bazár megállóig.


A Várkert Bazár megközelítése hajóval:
A 11-es jelzésű, a Kopaszi-gát és Újpest, Árpád híd között közlekedő hajóval a Várkert Bazár megállóig.

 

Megközelítés autóval

A Margit híd, budai hídfő felől az Árpád fejedelem úton és az Angelo Rotta rakparton keresztül haladjon a Sztehlo Gábor rakpart felé. A rakparton haladjon tovább a Fő utca felé a Clark Ádám térig. A Clark Ádám tértől haladjon tovább a Lánchíd utcáig.


Az Erzsébet híd, budai hídfőtől haladjon nyugat felé, majd haladjon egyenesen az Attila útra, forduljon jobbra az Attila úton maradva, majd haladjon egyenesen az Apród utca felé. Forduljon balra, a Döbrentei utcára, haladjon egyenesen az Ybl Miklós tér irányába, majd haladjon egyenesen Folytassa az utat egyenesen a Lánchíd utca felé.


Parkolási lehetőség a Várkert Bazár mélygarázsában. Megközelíthető a Szarvas térről.


Cím: 1013 Budapest, Apród utca 1.


PARKOLÁSI DÍJ 00:00-24:00 300 Ft / ÓRA


BUSZ, TEHERAUTÓ (7,5 t felett) 1200 Ft/ ÓRA

MédiatámogatóinkTámogatóinkMegosztom:

kövess minket!
címkék

#27.bálványosiszabadegyetem #adókedvezmények #advent #adventivásár #aerobic #anya #anyáknapikisfilm #anyáknapja #anyaság #anyatej #anyatejestápláláshete #anyuka #auguszt #auguszt-aratóauguszta #augusztpavilon #blogírás #brüsszel #család #családbarát #családok" #családoknemzetközinapja #családpolitika #családpolitikai #családszervezeteki.adventijótékonyságivására #családtámogatások #csok #daganat #dédi #dukászhanga #édesanya #egészség #egészségesautomaták #egészségpart #együttarákellen #életmódváltás #esküvő #európa #európaiértékek #farkasháziréka #fejérdyzsófia #fiatalcsaládok #fiatalcsaládosokklubja #fiatalházasok #fiatalokésaházasság #ficsak #ficsak-emmiegyüttműködés #ficsakkonferencia #film #fotópályázat #gálkinga #gazdaságibevándorló #generáció #generációkköztiegyüttműködés #gyerek #gyermek #gyermekvállalás #gyet #gyutaicsaba #hagyomány #hagyománytteremtünk #háromkirályfiháromkirálylánymozgalom #házasság #házassághete #házasságkötés #házimunka #hellóanyu #herczeghanita #illegálisbevándorlás #illegálisbevándorlók #internet #iskola #iskolaibüfék #jegyescsomag #jótékonykodás #jótékonyösszefogás #karrier #kényszerbetelepítés #kézművesajándékok #kikapcsolódás #királynóra #kisfilmbemutató #kismama #konferencia #koraszülött #kvótadiktátum #laktáció #lázárchef #magyarcsaládok #megelőzés #menekült #menekültek #mesésegészségmeseírópályázat #mézeskalács #migráció #migráns #migránshelyzetnőiszemmel #minőségibüfék #munka-magánéletösszehangolása #nagycsaládosokországosegyesülete #nagymama #nagypapa #nagyszülő #nagyszülőkvilágnapja #neonatológus #népszavazás #nő #noe #nőiszem #nők #normafa #novákkatalin #november26 #október2 #Ónodi-szűcszoltán #örökhűség #Őrzőkalapítvány #összefogás #parlament #pellermariann #rákellenesvilágnap #rákszűrés #regisztráció #rendezvény #rétváribence #ringató #segítőösszefogás #sétaacsaládokszaabdságáért #sétaacsaládokszabadságáért #sikotakrisztina #sport #szavazznemmel #szeretet #szoptatás #szoptatásvilágnapja #szoptatóanya #szülőkháza #tiltólistástermékek #tüntetés #tusnádfürdő #tűzoltóutcaigyermekklinika #ugronzsolna #üzenőfal #várkertbazár #védőnő #videó #vigyázzmagadra #vitályoseszter #vörösmartytér


Hírekhasznos linkek:


perceval CMS »